Geslaagde opruimactie zwerfvuil in Willemstad

Afgelopen zaterdag, 31 augustus, kwamen een tiental vrijwilligers bijeen op de carpoolplaats aan de Malthaweg in Willemstad om deel te nemen aan de tweede opruimactie georganiseerd door GroenLinks Moerdijk.

Gestart werd met een rondje over de carpoolplaats, opbrengst één grote vuilniszak vol! Gelukkig had ook deze keer de gemeente ons voorzien van grijpstokken en vuilniszakken. Al wandelend liep de groep via de Malthaweg richting Volkeraksluizen, een prachtige route op deze zonovergoten dag.

De vele mooie reacties en opgestoken duimen van wandelaars en voorbijkomende fietsers waren een fijne bijkomstigheid. Het afval was dit keer zeer gevarieerd; van een afhaalmaaltijd van McDonalds tot een klein plastic zakje met daarop een sticker 2 gr. € 18. Wat zou daar ingezeten hebben?

Aan het eind van de tocht, voor het Maritiem Verenigingsgebouw, stond er voor de helpers ook deze keer weer een kleine traktatie te wachten gedoneerd door De Heulhoeve. Al met al een zinvolle ochtend die een vervolg krijgt op zaterdag 23 november. Plaats wordt op een later moment bekend gemaakt. Wilt u zich alvast hiervoor aanmelden dan kan dat via het formulier bij het agenda item (klik hier). Of stuur een mail naar moerdijk@groenlinks.nl.