Filmavond in De Schuur

Ruim veertig bezoekers kwamen afgelopen vrijdag (4 oktober 2019) naar de door GroenLinks Moerdijk georganiseerde filmavond in theater De Schuur in Zevenbergen. Op het programma stond een documentaire over bijen; “More than honey”.

Imker Wim Rijnart, een bekende imker in onze gemeente, verzorgde de inleiding. Hij vertelde gepassioneerd over het vorige week afgeronde scholenproject; de Bij-les. 80% van de basisschoolkinderen hier weet nu dat 80% van ons voedsel afhankelijk is van bijen. Maar hij vertelde ook over de problemen die bijen de laatste jaren ondervinden en zijn grote zorgen hieromtrent. Het gebruik van gif en verstedelijking zijn een aantal van de oorzaken.

Na zijn intro was het tijd voor de bijen-documentaire die regisseur Markus Imhoof een aantal jaren geleden heeft gemaakt. Fascinerende, en soms ook schokkende beelden, over de betoverende wereld van de bijen. “Do you hear the sound of money” zegt een Amerikaanse imker die 50.000 bijenvolken bezit en exploiteert.

Na de film was er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een drankje. Alle bezoekers ontvingen een zakje bloemenzaad; een speciaal biologisch bijenmengsel, aangeboden door GroenLinks Moerdijk. Hiermee kunnen zij vanaf maart volgend jaar een klein stukje van hun tuin bij-vriendelijk maken.

Heeft u vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Stuur dan een email naar: moerdijk@groenlinks.nl